انواع فضا نگهدار ارتودنسی:


 فضا نگهدار متحرک ارتودنسی:

 مشابه نگهدارنده ارتودنسی(ریتینر)است.در آن از دندان مصنوعی یا قطعه‌ای پلاستیکی برای پر کردن جای خالی دندان استفاده می‌شود.

فضا نگهدار ارتودنسی ثابت:

 ۱- لینگوال آرچ چیست؟:

 

فضا نگهدار ارتودنسی ثابت زمانی استفاده می‌شود که تعداد زیادی دندان شیری پیش از موعود از دست رفته یا کشیده شده باشد فضا نگهدار ارتودنسی ثابت شامل دو بند روی دندان‌های آسیایی بزرگ است و یک میله فلزی که بندها رو ه هم متصل می‌کند و پشت دندان قدامی کشیده می‌شود.


 ۲- بند و لوپ:


چه زمانی باید از بند و لوپ یا فضا نگهدار استفاده شود ؟


 برای نگهداری فضای یک تک دندان که بیش از موعود از دست رفته استفاده می‌شود این ایستگاه یک تک بند دارد که به دندان آسیای دائمی یا شیری ی‌شود و یک سیم کوچک که مستقیماً در فضایی که قبلاً دندان بوده قرار می‌گیرد.

بعد از اینکه فضا نگهدار  ارتودنسی چسبانده شد دستگاه ممکن است برای زبان شما عجیب و غریب باشد. حرف زدن و غذا خوردن با دستگاه نبایستی سخت باشد  شما به سرعت به بودن آن در دهانتان عادت می‌کنید. 

آیا همیشه به فضا نگهدارنده نیاز است ؟

فضا نگهدار  ارتودنسی متحرک را بایستی ۲۴ ساعت استفاده کنید فقط موقع غذا خوردن و مسواک زدن آن را خارج کنید.

قیمت بند و لوپ فضا نگهدارنده:


برای آگاهی از قیمت بند و لوپ فضا نگه دارنده می توانید به لینک خرید بند و لوپ مراجعه کنید.

خرید بند و لوپ فضا نگهدارنده:

برای خرید بند و لوپ فضا نگهدارنده حتما پس از مشورت با متخصص دندانپزشکی خود به لینک استعلام قیمت بند و لوپ مراجعه نمایید شما میتوانید محصول بند و لوپ فضا نگهدارنده را به بهترین قیمت و بالاترین کیفیت خریداری نمایید.

آیا فضانگهدار یا بند و لوپ به دندان‌ های  کودک آسیب وارد میکند ؟


یکی از نگرانی‌ها و سوالاتی که ذهن  والدین کودک را به خود مشغول میکند، آسیب دیدن دندان‌های کودک در زمان استفاده از دستگاه فضا نگهدار است. برای رفع این نگرانی باید بگوییم فضانگهدارها فقط مانع از حرکت دندان‌های به سمت فضای خالی می‌شوند و در صورت رعایت نکات بهداشتی و انجام مراقبت های صحیح  از این دستگاه،به دندان های کودک آسیبی وارد نشده و  ناراحتی یا دردی برای او ایجاد نمی‌شود.

مراقبت اصلی در استفاده از فضا نگهدارنده:

چگونه باید از فضا نگهدار دندان مراقبت شود ؟


1- خیلی مهم است که فضا نگهدار ارتودنسی خود را تمیز نگه دارید.

۲- سه بار در روز مسواک کنید توجه ویژه‌ای به مسواک زدن اطراف بندهای دستگاه خود داشته باشید.چون این نواحی یشترین جایی است که غذا تجمع پیدا می‌کند.

۳- از خوردن هرگونه غذای سفت چسبناک یا بسیار جویدنی دوری کنید.تمامی این موارد ممکن است منجر به شل شدن فضا نگه دار ارتودنسی شما شود.

 ۴- با زبان یا انگشت به فضا نگهدار ارتودنسی فشار وارد نکنید و بازی نکنید.

 ۵- فضا نگهدار ارتودنسی متحرک خود را در جای مطمئن و درون جعبه اش نگهداری کنید.

6- فضا نگهدار ارتودنسی را با مسواک و خمیر دندان بشویید.

 ۷ -برای خوردن،ورزش و مسواک زدن فضا نگهدار متحرک  ارتودنسی خود را بیرون بیاورید.

۸می ‌توانید فضا نگهدار ارتودنسی را در ظرفی که نیمی از آن آب و نیمی از دهانشویه پر شده است به مدت چند دقیقه در روز غوطه‌ور کنید.

۹- برای تازه ماندن و رسوب نگرفتن فضا نگهدار ارتودنسی باید آن را درست تمیز کنید.

 دوره درمان استفاده از فضا نگهدار ارتودنسی:


چه مدت زمانی باید از فضا نگهدار استفاده شود؟


 فضا نگهدار ارتودنسی تا زمانی در دهان می‌ماند که به تعداد کافی دندان در فضای موجود رویش پیدا کرده باشد یا دندان مصنوعی گذاشته شود. این زمان از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است. متخصص ارتودنسی خود تخمین زمانی مطابق با پیشرفت درمان خود را بپرسید.

مشکلات مرتبط با فضا نگهدار ارتودنسی و راه حل‌ها:

عوارض استفاده از فضا نگهدار دندان


۱ - افزایش بزاق در زمان استفاده از فضا نگهدار:

اگر در زمان استفاده از فضا نگهدار بزاق افزایش پیدا کردچکار کنیم؟

 ممکن است شما یکی دو روز بزاق بیشتری نسبت به همیشه داشته باشید. که واکنش طبیعی بدن در مقابل یک شیء خارجی در دهان است.

 ۲- اختلال در صحبت کردن در زمان استفاده از فضا نگهدار:

با مشکل اختلال در صحبت کردن در زمان استفاده از فضا نگهدار چگونه برخورد کنیم؟

 ممکن است ابتدا صحبت کردن کمی مشکل‌تر باشد اما به زودی به آن عادت می‌کنید. 

3-لق شدن یا افتادن فضا نگهدار ارتودنسی :

اگر فضا نگهدار ارتودنسی لق شد یا افتاد چکار کنیم؟

اگر فضا نگهدارارتودنسی لق شود با متخصص ارتودنسی خود تماس بگیرید و یک نوبت برای ترمیم آن بخواهید. اگر فضا نگه دار کاملاً افتاده بود آن را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و در نوبت مقرر با خود به مطب ببرید.

۴ - آزردگی ناشی از فضا نگهدار ارتودنسی:

اگر مخاط داخل دهان در هنگام استفاده از فضا نگهدار دچار آزردگی شد،چکار کنیم؟

در صورت وقوع آزردگی ناشی از فضا نگهدار ارتودنسی، می‌توانید ناحیه را تمیز نگه داشته و بخشی از فضا نگهدار که موجب آزردگی می‌شود ،را با موم ارتودنسی بپوشانید. در اولین فرصت با ارتودنتیست خود تماس گرفته و یک نوبت برای تنظیم آن بگیرید.

قیمت موم ارتودنسی:

برای آگاهی از قیمت موم ارتودنسی،محصول موم ارتودنسی را در سایت دندامین جستجو کرده و از قیمت روز آن آگاه شوید.همچنین می توانید با شماره 09906996711تماس و از تیم پشتیبانی سایت دندامین قیمت موم ارتودنسی را استعلام کنید.

خرید موم ارتودنسی:

برای خرید موم ارتودنسی میتوانید محصول را در سایت دندامین انتخاب و پس از طی مراحل تعیین شده،محصول به آدرس شما ارسال می گردد.

۵- دردناک شدن یا متورم شدن لثه‌ها:

 لثه‌های متورم و دردناک معمولاً با عادات ناصحیح مسواک زدن ایجاد می‌شود. اگر پلاک میکروبی دور بند دستگاه فضا نگهدار ارتودنسی جمع گردد ،بافت لثه متورم و دردناک می‌شود.در این صورت به دفعات بیشتری مسواک بزنید (۳ الی ۴ بار در روز )و  توجه ویژه‌ای به بندهای فلزی اطراف دندانهای آسیای بزرگ خود داشته باشید. اگر تورم بهتر نشد یا بدتر با متخصص ارتودنسی گرفته و یک نوبت بگیرید. 

برگرفته از کتاب:راهنمای جامع بیماران ارتودنسی نوشته دکتر مریم ساکی و سایت دکتر دکتر فائزه فتوحی اردکانی متخصص دندانپزشکی کودکان