پاسخ به سوالات سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان
۱- کدام دسته از پزشکان و مراکز درمانی باید از سامانه مالیات تکلیفی پزشکان استفاده کنند؟
کلیه مراکز درمانی مشمول این قانون مکلفند ۱۰ درصد از حق الزحمه پزشکان را به عنوان علی الحساب مالیات کسر و به نام پزشک مربوط تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ صورت حساب به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.
۲- آیا تمامی پزشکان ملزم به استفاده از سامانه مالیات تکلیفی پزشکان میباشند؟
خیر، این سامانه مربوط به پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان موضوع بند (ک) تبصره6 قانون بودجه کشور میباشد.
۳- روش دریافت شناسه کاربری و رمز ورود به سامانه مالیات تکلیفی پزشکان چگونه است؟
پزشکان مالیاتی پس از ثبت نام در سامانه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به آدرسTAX.GOV.IRشناسه کاربری و رمز عبوردریافت نمایند و با همان اطلاعات میتوانند به این سامانه وارد شوند.
۴ تغییرات و به روز رسانیهای سامانه مالیات تکلیفی پزشکان به چه صورتی اعلام میشوند؟
به روز رسانی های سامانه در زمان ورود به مودی نمایش داده میشود اطلاع رسانی میشوند.
۵-آیا پیش از ثبت اطلاعات پزشک در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان نیاز به ثبت نام پزشک در سامانههای سازمان امور مالیاتی وجود دارد؟
چنانچه پزشک پیش از این،در سامانههای سازمان امور مالیاتی برای مالیات بر درآمد مشاغل خود پرونده داشته و کد فعالیت خود را به درستی و از گروه (فعالیتهای بهداشتی برای انسان) انتخاب نموده باشد، اطلاعات پرونده وی به صورت سیستمی در این سامانه بارگذاری میشود و در غیر این صورت با احراز هویت وی از طریق ارتباط سیستمی با سازمان ثبت احوال کشور، پزشک به صورت اتوماتیک در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ثبت نام و سپس برای وی قبض مالیاتی صادر میگردد.
۶ -آیا امکان ثبت پزشکان غیر ایرانی در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان وجود دارد؟
بله ،در صفحه جستجو و ثبت اطلاعات و در بخش استعلام ،تیک جستجوی پزشک غیر ایرانی را انتخاب و سپس با ورود کد فراگیر اتباع و سایر اطلاعات مورد نیاز به ثبت پزشک غیر ایرانی اقدام نمایید.
7-علت نمایش پیغام خطای "کد ملی اشتباه است" در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان چه میباشد؟
در صورتی که مقدار وارد شده صحیح نباشد این پیغام به مودی نمایش داده میشود.
۸ -علت نمایش پیغام "امکان ثبت نام مودی در یک کد پستی بیش از یک بار وجود ندارد"، در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان چیست؟
چنانچه مودی پیش از این ثبت نام در کد پستی مربوط به مرکز درمانی داشته باشد ولی کد فعالیت خود را تعیین ننموده و یا به درستی تعیین نکرده باشد (از گروه فعالیتهای بهداشتی برای انسان)آنگاه امکان شناسایی پرونده وی وجود نداشته و لازم است ثبت نام سیستمی برای وی انجام شود با توجه به اینکه با کد پستی مورد نظر ثبت نام دیگری برای پزشک در سامانههای سازمان امور مالیاتی وجود دارد لذا امکان ثبت نام جدید نخواهد بود و این پیغام نمایش داده میشود.
۹- ورود سال تولد پزشک در مرحله ثبت اطلاعات در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان اجباری میباشد؟
در صورتی که پزشک به عنوان مودی در سامانههای سازمان امور مالیاتی کشور ثبت نام نموده باشد و کد فعالیت خود را به درستی از گروه فعالیتهای بهداشتی برای انسان انتخاب نموده باشد اطلاعات پرونده وی در این سامانه بارگذاری میشود و لذا ورود سال تولد وی اجباری نمیباشد ولی در غیر صورت ورود سال تولد جهت احراز هویت پزشک و دریافت اطلاعات وی ز سازمان ثبت احوال کشور الزامی میباشد.
۱۰ -آیا امکان ویرایش کد نظام پزشکی پزشک در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان وجود دارد؟
تا قبل از مرحله صدور قبض ثبت نام در سامانههای سازمان امور مالیاتی کشور انجام میشود، وجود دارد ولی پس از آن این امکان برای فراهم نمیباشد و به این منظور لازم است با اداره امور مالیاتی هماهنگ نمایید.
۱۱ - پرداختهای انجام شده در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان در سامانههای سازمان امور مالیاتی کشور منعکس میشود؟
بله،قبض مالیاتی این سامانه از سامانه یکپارچه مالیاتی دریافت میشود و پس از پرداخت قبض توسط مودی و دریافت اطلاعات آن از طریق ارتباط سیستمی با بانک ملی کشور در حساب مربوط به پرونده مالیات بر درآمد مشاغل مودی با کد فعالیت فعالیتهای بهداشتی برای انسان منعکس شده و قابل مشاهده میباشد.
۱۲- قبوض صادر شده توسط سامانه مالیات تکلیفی پزشکان در چه بانکهایی قابل پرداخت است ؟
قبوض این سامانه همچون سایر قبوض مالیاتی تنها قابل پرداخت در بانک ملی کشور میباشد و قبوض قابلیت پرداخت از طریق ابزارهای گوناگون همچون سامانه بام، اینترنت بانک،پرداخت آنلاین در همین سامانه و از طریق اتصال به درگاه بانک ملی از طریق( کارتهای عضو شبکه شتاب) دستگاههای خودپرداز و ….را دارا میباشد.
۱۳ -آیا امکان صدور یک قبض به ازای مجموع مبلغ مالیات پزشکان در مالیات تکلیفی پزشکان وجود دارد؟
با توجه به اینکه پزشکانی که در یک مرکز درمانی فعالیت میکنند ممکن است در حوزههای مالیاتی گوناگون باشند، و لازم است وصولی هر اداره به حساب همان اداره امور مالیاتی منظور شود لذا امکان صدور یک قبض به صورت تجمیعی وجود نداشته و لازم است به ازای هر پرداخت پزشک یک قبض مالیاتی صادر شود، ولی از طریق پرداخت آنلاین اتصال به درگاه بانک ملی میتوانید تمامی قبوض را در قالب یک پرداخت و به صورت سرجمع پرداخت نمایید.
۱۴- آیا امکان پرداخت از طریق چک در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان وجود دارد؟
توجه به محدودیتهای شبکه بانکی کشور در حال حاضر این امکان به صورت سیستمی فراهم نمیباشد و در آینده راهکاری در این خصوص ارائه خواهد شد در حال حاضر برخی از شعب بانک ملی با مودیان امور مالیاتی همکاری نموده و به ازای دریافت یک فقره چک قبوض را پرداخت مینمایند .
۱۵ -آیا نیاز به چاپ قبوض در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان وجود دارد؟
در صورتی که تمایل دارید جهت پرداخت قبوض به شعب بانک ملی مراجعه فرمایید با توجه به پروتکلهای بانک ملی، لازم است قبوض را چاپ گرفته و به بانک ارائه نمایید پس از فراهم شدن راهکار سیستمی دریافت چک توسط بانک ملی اطلاعات به صورت سیستمی به بانک ارائه خواهد شد، و نیاز به چاپ قبوض نخواهد بود. که به محض فراهم شدن این امکان در سامانه اطلاع رسانی خواهد شد.
۱۶- آیا امکان حذف پرداخت در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان وجود دارد؟
بله ،پیش از صدور قبض میتوانید اطلاعات پرداخت ثبت شده را در صفحه پرداختهای پزشک ویرایش یا حذف نمایید در منوی جستجو و ثبت اطلاعات، پزشک مورد نظر را در جدول جستجو و سپس با ورود به فولدر اطلاعات پزشک قبض مورد نظر را حذف نمایید.
۱۷ -آیا امکان ثبت اطلاعات پرداخت پزشکان طی فایل در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان وجود دارد؟
بله ،این امکان از طریق منوی بارگذاری فایل پرداخت و با رعایت نکات ذکر شده در بخش راهنما آن وجود دارد.
۱۸ -دلیل تفاوت مبلغ قابل پرداخت و مبلغ مالیات در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان چیست؟
بر اساس پروتکل بانک لازم است تمامی قبضها رند به ۱۰۰۰ ریال شوند ،به منظور ثبت صحیح اطلاعات در جداول پرداخت و قبضهای صادر شده مبلغ مالیات به صورت دقیق و بدون در نظر گرفتن رندینگ نمایش داده میشود ولی مبلغ رندینگ را میتوانید در قبضهاو یا سرجمع مبلغ قبوض مربوط به یک سال و دوره مالیاتی را در بخش گزارشات>> گزارشات کلی سامانه ،مشاهده بفرمایید.
19-شماره تماس و پشتیبانی سامانه مالیات تکلیفی پزشکان چیست؟
برای دریافت پشتیبانی در خصوص سامانه مالیات تکلیفی پزشکان می توانید با تلفن پشتیبانی: 35027000-021 (پس از شماره گیری ابتدا کلید 2 و سپس کلید 2 را مجددا انتخاب کنید)تماس حاصل فرمایید.
برگرفته از سایت اداره امور مالیاتی کشور
دیدگاه خود را بنویسید