آموزش جامع تصویری پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان و دندانپزشکان
اما سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان و دندانپزشکان چیست؟
این سامانه به آدرس https://withholding.tax.gov.ir سامانهای است که سازمان امور مالیاتی کل کشور در سال 1399 راهاندازی نمود. هدف از راهاندازی سامانه مالیات تکلیفی پزشکان، ساماندهی و مکانیزه نمودن، دریافت مالیات تکلیفی از حق الزحمه پزشکان و دندانپزشکان و سایر افراد شاغل در حرفه های پزشکی و پیرا پزشکی میباشد.
اما ماجرای الزام قانونی پزشکان و دندانپزشکان به استفاده از پایانه فروشگاهی چیست؟
مطابق قانون بودجه سالانه کشور در چند سال اخیر ، کلیه مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و داروخانهها و دامپزشکی و کلینیک های پزشکی و دندانپزشکی و نیز فروشندگان مواد و ملزومات و تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی که مجوز کار آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سازمان نظام پزشکی کشور صادر میگردد، مکلفند از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.
البته لازم است بدانیم کسانی که از اجرای این قانون سرپیچی نمایند، مطابق قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مشمول جرایم مربوطه خواهند بود.
ماده قانون کسر و واریز مالیات تکلیفی پزشکان در سامانه مذکور
به موجب قانون بودجه سالیانه کشور از سال 1400 به بعد، کلیه مراكز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی، نيروهای مسلح، خيريهها و شركتهای دولتی نظیر کلیه بیمارستانها و درمانگاها و کلینیک ها و ...مكلفند 10% از حق الزحمه يا حق العمل پزشک یا دندانپزشک یا پیرا پزشک و گروه پزشكی كه به موجب دريافت وجه صورتحسابهای ارسالی به بيمهها و يا نقدا از طرف بيمار پرداخت میشود، به عنوان ماليات علیالحساب كسر و به نام فرد مربوط تا پايان ماه بعد از وصول مبلغ صورتحساب به حساب سازمان امور مالياتی کل کشور واريز نمایند.
بدین منظور سازمان امور مالیاتی کشور اقدام به راهاندازی سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان نموده است.
اکنون میپردازیم به آموزش تصویری کار با سامانه مالیات تکلیفی پزشکان
برای استفاده از این سامانه، قبل از هر کار بایستی به ثبت اقدام به ثبت نام در نظام مالیاتی به آدرس tax.gov.ir نموده، نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت نمایید.پس اولین گام برای پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان ثبت نام در سایت و سامانه مالیاتی کشور است.
اکنون به مراحل پرداخت مالیات در سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان میپردازیم:
پزشکان پس از ثبت نام و ورود به سامانه سازمان امور مالیاتی با نام کاربری و رمز عبور اختصاصی خود، بایستی وارد پرتال مالیات تکلیفی پزشکان شوند.ورود به پرتال پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان
در ادامه آموزش ثبت پزشک جدید و پرداخت مالیات تکلیفی پزشک را به صورت تصویری گام به گام برای شما بیان می نماییم:
•ثبت اطلاعات پزشک جدید در سامانه
•ثبت اطلاعات پرداخت
•مشاهده قبوض صادر شده
•گزارشاتامکانات موجود در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان کدامند
ثبت اطلاعات پزشک جدید در سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان
در این مرحله امکان جستجوی نام پزشک (مشمول این قانون) و یا ثبت نام پزشک جدید وجود خواهد داشت. روش کار به این ترتیب است که ابتدا باید نام و مشخصات پزشک را استعلام نمایید. در اینجا دو حالت ممکن است پیش رو قرا گیرد:
1-پزشک قبلا در سامانه ثبت نام نموده است
در این حالت اطلاعات پزشک مربوطه در صفحه به صورت اتوماتیک بارگذاری میشود؛ به این ترتیب میتوان برای پرداخت مالیات تکلیفی اقدام نمود.
2-پزشک قبلا در سامانه ثبت نام ننموده است
در این حالت بایستی پس از وارد کردن اطلاعات ضروری روی گزینه “ثبت و ادامه” کلیک نموده تا پزشک به عنوان یکی از مشمولین قانون کسر مالیات تکلیفی پزشکان در سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان ثبت نام و شناسایی شود. روش ثبت نام پزشک و یا استعلام نام او در سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان
در صورتی که پزشک تا آن زمان در سامانه اداره امور مالیاتی ثبت نام نکرده باشد، بر اساس اطلاعات هویتی دریافتی از پزشک، وی به صورت خودکار در سامانههای سازمان مالیاتی ثبت نام میشود.
ثبت اطلاعات پرداخت در سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان
برای ثبت اطلاعات پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان در سامانه دو راه وجود دارد:
•رفتن به بخش “پرداخت های پزشک”
•رفتن به بخش “بارگذاری فایل پرداخت”
ثبت پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان از طریق “پرداخت های پزشک”
در این بخش از سامانه علاوه بر امکان ثبت پرداخت جدید برای هر پزشک، امکان جستجو و مشاهده سوابق پرداختهای قبلی او نیز وجود دارد.
ثبت پرداخت جدید به صورت زیر انجام میشود:
•مراجعه به بخش “پرداخت های پزشک”
•انتخاب گزینه “افزودن پرداخت جدید”
•تکمیل فیلدهای هویتی نظیر نام و نام خانوادگی پزشک
•تکمیل فیلدهای مربوط به حق الزحمه
نکته مهم: با تکمیل یکی از اطلاعات این بخش نظیر حق الزحمه و یا مالیات متعلقه پزشک، مالیات تکلیفی به صورت خودکار و با نرخ 10% برای پزشک محاسبه میشود.
•ثبت اطلاعات با انتخاب گزینه “ذخیره” در منوی “عملیات”پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان از طریق سامانه
پس از ثبت اطلاعات پرداخت در جدول، مودی برای پرداخت مالیات دو گزینه پیش رو دارد:
1-صدور قبض و پرداخت مالیات به صورت تک تک
•صدور قبض تجمیعی و پرداخت مالیات تجمیعی بابت پزشکانی که ثبت نامشان در یک اداره کل انجام پذیرفته است.
نکته: با انتخاب گزینه “صدور قبض تجمعی” رکورد مربوطه به مالیات تکلیفی تک تک پزشکان مرتبط با آن قبض، در سامانههای مالیاتی ثبت میشود.
روش اصلاح قبض پرداخت اشتباه مالیات تکلیفی پزشک
برای اصلاح قبض دو حالت وجود دارد:
1-قبل از صدور قبض: تا پیش از صدور قبض و دریافت شناسه قبض ، امکان به روزرسانی اطلاعات پرداخت ثبت شده و یا حذف آن وجود دارد.
2-پس از صدور قبض: با مراجعه به منوی جستجو، ثبت اطلاعات و ورود به حساب کاربری پزشک مربوطه، امکان حذف قبض وجود خواهد داشت.
نکته مهم : در صورت نیاز میتوانید اطلاعات قبوض را در قالب فایل اکسل و یا سایر فرمتهای استاندارد، دانلود و دریافت نمایید.
پس از صدور قبض میتوانید با مراجعه به منوی “عملیات” و انتخاب گزینه “پرینت قبض” قبض مورد نظر را چاپ نمایید.
ثبت پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان از طریق “بارگذاری فایل پرداخت”
برای ثبت پرداختهای مربوط به مالیات پزشکان از طریق آپلود فایل پرداخت قبلا تهیه شده بایستی مراحل زیر را انجام دهید:
•دریافت فایل پرداخت نمونه
•تکمیل اطلاعات پرداخت پزشکان در فایل نمونه
•انتقال فایل به محل مورد نظر
•انتخاب گزینه “ثبت نهایی”
پس از بارگذاری موفقیت آمیز فایل اطلاعات و با انتخاب گزینه ثبت نهایی، اطلاعات در بخش “پرداخت های پزشک” ثبت شده و امکان صدور قبض به روشهایی که قبلا گفته شده در بخش قبل وجود خواهد داشت.
مشاهده قبوض صادر شده در سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکاندر این بخش امکان جستجو، مشاهده و چاپ قبوض به صورت تکی و یا تجمعی برای مودی وجود دارد.در این بخش امکان مشاهده کلیه قبوض صادر شده برای هر پزشک وجود دارد.
! نکته بسیار مهم:
در صورتی که پزشک تمایلی به مشاهده قبوض تجمیعی داشته باشد، علاوهبر نمایش قبض، جدول مربوط به جزئیات اطلاعات مربوط به قبض نیز قابل مشاهده و دانلود است.
همچنین در صورت تمایل به پرداخت آنلاین، مودی میتواند قبوض مورد نظر را انتخاب و با کلیک بر آیکن پرداخت آنلاین به درگاه پرداخت بانک ملی هدایت میشود.
گزارشات قابل اخذ در سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان
در این بخش با انتخاب تاریخ مورد نظر شامل سال و ماه عملکرد و همچنین درج کد ملی پزشک، امکان دریافت گزارش پرداختیهای پزشک جهت ارائه به وی به منظور بهرهبرداری در مالیات بر درآمد مشاغل وجود دارد.امکان دریافت گزارش پرداختهای پزشک جهت ارائه به سازمان مالیاتی
نکته: برای هر گزارش صادر شده توسط پورتال یک شماره سریال یکتا تولید میشود؛ به این ترتیب کاربر در بخش مشاهده گزارشهای صادر شده، میتواند این گزارشات را مجددا مشاهده نماید. نکته :استعلام نتیجه پرداخت مالیاتهای تکلیفی پزشکان در سامانه جهت محاسبه مالیات، بخش مهمی از اقدامات پزشکان در راستای انجام تکالیف مالیاتی است.
دیدگاه خود را بنویسید